Arts Audiovisuals en exposición al MACBA

artes-visuales-exposicion-macba-2

El MACBA és un dels museus de Catalunya amb un arxiu propi de obres audiovisuals. Es habitual trobar dins les seves galeries projeccions d’obres d’art audiovisuals de tot tipus, algunes en 16mm i inclús algunes en 35 mm. Massó Audiovisuals ha treballat des de 1995 per a proporcionar a aquest museu una solida base filmogràfica, assumint la càrrega de treball que implica el visionat, revisió, conservació i projecció de tot el material cinematogràfic del que disposa aquesta institució.

Algunes dades
Múltiples instal·lacions
8h/dia de projecció
6 dies setmana
de 3 a 6 mesos d’exposició
Films de 1′ a 30′
www.macba.cat

Instal·lació

Un dels muntatges més demandats per les institucions culturals com ara els museus, les galeries d’art i els centres de cultura és la projecció d’obres d’art en format pel·lícula de 16mm. Aquestes instal·lacions són albergades a les sales del museu i sovint es posen en funcionament durant setmanes, o mesos. En aquest context, donada la durada limitada del film, es requereixen sistemes addicionals que possibiliten la reproducció contínua infinita de la pel·lícula com els Sistemes de Loop. Els Sistemes de Loop consisteixen en una estructura que permet unir els extrems de la pel·lícula (principi i final) en un bucle, i reproduir aquest constantment en un projector de forma ininterrompuda.

artes-visuales-exposicion-macba-1

Equipament
EIKI RT-RM
Cinemec
Bauer
Cinemeccanica
Sistema Loop

La peça clau del sistema de Loop és precisament la seva capacitat. Segons el tipus de sistema, el model i el fabricant, podem trobar un ampli ventall d’estructures amb propietats ben diferenciades. Es així com trobem sistemes que poden albergar com a màxim 10-12 minuts de film i d’altres que ens permeten projeccions infinites de clips de fins a 30 minuts. També cal destacar les aplicacions d’aquestos sistemes en els projectors de 35mm.

artes-visuales-exposicion-macba-3

Resultat

Alguns museus i galeries d’art que ja tenen dins la seva programació les projeccions en Loop de 16mm, paulatinament van ampliant l’àmbit d’exhibició de les pel·lícules, arribant a un public més ampli o abarcant sectors específics. Altres institucions també realitzen peticions per a experimentar i descobrir l’ús d’aquestos sistemes tan peculiars, incloent aquest tipus de mecanisme en les seves programacions culturals al llarg de la temporada.

artes-visuales-exposicion-macba-4

Share this post