Festival Beefeater In-Edit

Festival de Cinema Documental als Cinemes Aribau de Barcelona

in-edit-beefeater-1

L’In-Edit és un dels més prestigiosos festivals de cinema documental de l’agenda cultural nacional. Ja des dels seus inicis a l’any 2003 ha comptat amb el suport tècnic de Massó Audiovisuals per al desenvolupament de les projeccions tant de cinema de 35mm com de vídeo digital. En aquest temps, l’In-Edit ha crescut en nombre d’espectadors, passant de un estimat de 1.200 espectadors en la seva primera edició fins al nou rècord d’assistència actual amb 31.062 espectadors.

En aquesta última edició, ha quedat palesa l’evolució tecnològica que les circumstàncies exigeixen i hem pogut comprovar a les sales de cinema una hegemonia absoluta de les projeccions de vídeo digital en alta definició, 2K i DCP.

Aquest festival s’ha caracteritzat des dels inicis per el seu èmfasi en la visió dels creadors i la seva peculiar forma de concebre les obres. Es per això que dins el festival sempre han comptat amb espais de parlament en els que els propis directors es dirigeixen a l’audiència tot exposant les vicissituds i les alegries, així com la idiosincràsia relacionada amb les seves creacions. Aquest fet ha propiciat que a Massó Audiovisuals s’hagin desenvolupat una sèrie de mecanismes que permetin garantir una òptima qualitat dels parlaments juntament al visionat de les pròpies pel·lícules.

in-edit-beefeater-2

Algunes dades
11 dies de Festival
63 documentals
més de 100 sessions
3 Sales de projeccions
31.062 espectadors
www.in-edit.beefeater.es

Un dels aspectes fonamentals d’aquest festival és precisament la projecció simultània de diversos films en sales diferents. Aquest factor ha arribat a convertir-se en un autèntic repte organitzatiu, en el que cada sessió ha de complir rigorosos horaris i cada fase ha d’estar perfectament sincronitzada amb les fases subseqüents. En aquest punt és on l’empresa Massó Audiovisuals ha centrat els seus esforços per a garantir el funcionament i l’experiència de l’espectador en el marc del festival.

En el transcurs dels últims anys, la exclusiva fórmula creada per l’organització de l’In-Edit a Barcelona ha guanyat prestigi internacional i ara mateix en podem trobar franquícies a diversos països com Brasil, Chile, Alemania, Argentina i Mèxic. Tot plegat una prova més de que l’In-Edit es un esdeveniment a tenir molt en compte a cada nova edició, i que en una mirada al futur ofereix unes expectatives de creixement i de qualitat immillorables.

Share this post