“Gandules” al CCCB

Cinema a la fresca

 

gandules-CCCB-1

Una cita de cinema a la fresca ineludible a Barcelona ha sigut des de l’any 2002 les Gandules del CCCB. Durant el mes d’Agost aquest cicle de projeccions, que inclou curtmetratges, videoclips i llargmetratges de cinema contemporani, ofereix la possibilitat de gaudir del setè art en un espai exclusiu com és el pati del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, des d’on l’espectador, còmodament reclinat en una d’aquestes característiques butaques, pot contemplar també la bellesa del port de Barcelona al temps que gaudeix de la programació cultural.

Algunes dades
9 dies de Projeccions
25 peces audiovisuals
Esdeveniment gratuït
Espai únic al pati del CCCB
500 espectadors per sessió
www.cccb.org

Instal·lació

Un element destacat d’aquesta trobada és la importància que s’atorga a la qualitat de la projecció. L’organització del CCCB exigeix que s’aprofitin al màxim les condicions particulars de l’espai i és per aquest motiu que des de Massó Audiovisuals hem creat una metodologia pròpia per adaptar-nos a aquestes necessitats. Començant per la pantalla, util·litzem una estructura de doble truss que permet el muntatge de grans formats (pantalles de fins a 10,5 metres). També els projectors de cinema de 16mm i 35mm són escollits específicament per aquestes projeccions, prioritzant en cada cas una òptima luminància i nitidesa de la imatge, així com els projectors de vídeo digital i els equips de sonorització que són sel·leccionats sota estrictes criteris que contemplen la peculiar sonoritat de l’espai i n’extreuen el màxim d’avantatges.

gandules-CCCB-3

En la successió dels actes al llarg dels anys, el disseny de la instal·lació ha sofert nombrosos canvis que en milloren el funcionament i la qualitat. Un fet curiós és que la introducció del nou projector Christie de 35mm va possibilitar la instal·lació del projector en una de les sales de la segona planta de tal manera que els mecanismes de projecció quedessin allunyats del públic, reduint d’aquesta manera els efectes negatius que puguin provocar al visualitzar la projecció, però mantenint una òptima qualitat de la imatge. El disseny del so està estudiat de manera que redueix enormement els efectes de reverberació del pati, tot proporcionant una perfecta audició del conjunt de freqüències i una excel·lent profunditat.

Equipament
Cinemec 16mm
Christie 35mm
SONY Digital
Pantalla 9x4m
PA BOSE 3.000W

Resultat

Com s’ha pogut comprovar en les anteriors edicions, les Gandules del CCCB és un esdeveniment que gaudeix de bona salut amb una afluència creixent de públic any rere any que augura unes esperançadores perspectives de futur dins el món de les projeccions de cinema a l’aire lliure de Barcelona. Per a més informació sobre les dates i la programació del cicle de cinema consulteu el web del CCCB www.cccb.org/gandules

gandules-CCCB-2

 

 

Share this post